Sommar & vinterförvaring

Söker du lager, förråd eller vinterförvaring av ditt fordon?

Sol, vind och vatten i all ära. Men ditt fordon behöver ett bra klimat även på vintern.

Refvelsta tar hand om din bil, båt, husbil, husvagn eller MC. Vi erbjuder prisvärd förvaring både under vinter- och sommartid. Hos oss är det även möjligt att hyra förråd och hobbylokaler. Vi har en stor variation på förråd, som kan anpassas efter era behov.

Lokalerna finns i lantlig miljö ca 70 minuter väst om Stockholm

Kontakta oss på info@refvelsta.se alt 0733-306908 för närmare information

Vinterförvaring bil – 8 tips

Förutom att förvara bilen under tak hos oss: här följer några övriga generella råd gällande vinterförvaring av fordon:

  1. Ställ av bilen. – Stora pengar finns ofta att spara på skatten. Kontrollera att försäkringsbolaget ändrar försäkringen till garageförsäkring.
  2. Rengöring – Innan bilen ställs in är det lämpligt att tvätta den noga och gärna komplettera lackskyddet med ett lager vax. Vi hyr ut högtryckstvätt vid behov.
  3. Olja – Ett oljebyte bör göras före vinterförvaringen. Bättre med ny olja än gammal i tråget under vintern. Dessutom är oljebytet klart när bilen tas i bruk på våren.
  4. Däck -Fyll gärna på ett halvt till ett bar extra luft i däcken. Dels minskar det deformeringen och dels kompenserar det för eventuella förluster under vintern. Vi har kompressor på gården att hyra ut.
  5. Sufflett – Har bilen sufflett ska denna rengöras varsamt och skyddas från damm och smuts genom att täckas under förvaringen.
  6. Bränsle – Hur mycket bränsle som finns i tanken är inte viktigt.
  7. Låt bli att starta – Starta aldrig motorn under vinterförvaringen. Kondens och sura gaser bildas då i motorn och i avgassystemet. Om motorn måste startas kör den då helt varm vilket i allmänhet är både obehagligt och olagligt.
  8. På våren kontrolleras lufttrycket och sen är det bara att köra. Glöm inte att det kan ha bli blivit dags att besikta bilen. Kör du med automatiskt körförbud (obesiktad) gäller inte vagnskadeförsäkringen. Naturligtvis kan bilen stå längre tid än över vintern på detta sätt.