Sommarstugor

Vår målsättning är att vårda det kulturarv som finns inom egendomen, samt att bevara och skapa en attraktiv boendemiljö för våra hyresgäster. Vi hyr ut 11 bostäder i natur- och kulturnära miljö. 4 av husen är sommarstugor, övriga permanentbostäder.

För närvarande finns nedanstående två objekt lediga:

Trädgårdsmästarbostaden

 
 

Beskrivning:

Trädgårdsmästarbostaden är den perfekta stugan för semesterfamiljen, jägarna och svampvänner. På Göksbo drevs en handelsträdgård fram till 1942 med 1,5 hektar trädgårdsodlingar. Odlingarna finns inte kvar men det gamla Trädgårdsmästarbostället hyrs ut veckovis under sommarhalvåret. Huset har till mycket stor grad kvar sin gamla charm. Huset är avskilt beläget från annan bebyggelse. Huset har givetvis faciliteter som badrum, kyl/frys, spis, TV etc samt även vedspis.

Läge:

Göksbo ligger lantligt naturskönt med vidsträckt utsikt över öppet odlingslandskap, cirka 7 km norr om Fjärdhundra samhälle, drygt 2,5 mil nordväst om Enköping. I de närmaste omgivningarna finns fina jakt- och strövområden delvis med förhöjda naturvärden och bra bär- och svampmarker. I granngårdarna finns bageri, café och resturang. I Fjärdhundra samhälle finns service med livsmedelsaffär, skola t.o.m. högstadiet, distriktsläkarmottagning, pizzeria, Thai-take away, kommunalt bassängbad etc. Göksbo är beläget på en vacker naturskön träddunge av parkkaraktär som är av kulturhistoriskt intresse. För vägbeskrivning till Göksbo, se under menyn ”Kontakt”

Kasernen

Kasernen på Ekeborg Sommarstuga
Kasernen på Ekeborg Sommarstuga kök

Beskrivning:

Kasernen på Ekeborgs gård är en charmig stuga belägen på en vacker höjd omgiven av ängar och grönskande hagar som betas av kor. I de närmaste omgivningarna finns fina jakt- och strövområden med förhöjda naturvärden och bra bär- och svampmarker. Till huset hör en stor egen tomt med jordkällare och äppelträd. WC och dusch finns ca 150 meter från huset och delas med en annan sommarstuga. Varm- och kallvatten finns i huset. El ingår i hyran, men vid kyliga kvällar går det även att värma sig genom att elda i kakelugnen. I nära omgivning finns bageri, café och restaurang. I Fjärdhundra samhälle 4 km bort finns livsmedelsaffär, distriktsläkarmottagning, pizzeria, Thai-take away, och stort utomhusbassängbad. Närmaste stad, Enköping ligger bara 15 kilometer bort, och Stockholm når du inom en timme.

Kasernen på Ekeborg Sommarstuga Vardagsrum
Kasernen på Ekeborg Sommarstuga Tv-Rum

Vägbeskrivning:

Från Stockholm: Tag E18 till Enköping. Vid Enköping tag riksväg 70 mot Mora. Följ riksväg 70 i 14 kilometer mot Fjärdhundra. Tag av höger vid skylt Härnevi kyrka, kör vägen rakt fram, men när vägen svänger 90 grader vänster, svänger du istället 90 grader höger och kommer nu in på Ekeborgs gårdsplan. kör över gårdsplanen och följ vägen upp mot skogen. Vägen delar sig två gånger, men håll alltid höger och du når fram till stugan.

I närheten:

Affär: 4 km
Apotek: 15 km
Badplats: 4 km bassängbad 20 km Mälaren
Bank: 15 km
Busshållplats: 1 km
Fiske: Örsundaån rinner nära gården
Fotbollsplan: 4 km
Golf: 15 km
Restaurang: 5 km
Simhall: 4 km bassängbad utomhus
Sjö: 20 km
Skog: Inpå knuten
Systembolag: 15 km
Tennis: 4 km